Cildimizin her zaman parlak ve ışıl ışıl bir görüntü sergileyebilmesi için nemlendirici ürünler ile desteklenmesi gerekir. Ancak kozmetik ürünlerin çoğu kimyasal madde içermektedir. Cildiniz için en doğalını en sağlıklısını arıyorsanız… sizler için bitkisel cilt bakım yağlarını araştırdık.

Vücudumuz için yaklaşık 46 çeşit yağ kullanılmaktadır. Bu yağlar, güneş ışığından etkilendikleri için koyu renkli şişelerde muhafaza edilirler. Güzellik tedavilerinde uygulanan temel aromaterapik yağlar, yaşlanmayı geciktirirler. Siyah nokta ve aknelerin giderilmesini sağlarlar. Tonik ve derin temizleyicilerle birlikte yüze rutin olarak sürülebilirler. 


Portakal çiçeği yağı;

Portakal çiçeği esansı yağını Neroli olarak da bulmanız mümkün. Bu esanslı yağ daha çok yanıklar iyileştiğinde ortaya çıkan yanık lekelerini yok etmek için etkilidir. Tahmin edebileceğiniz gibi yeni oluşmuş yanıkların izleri eski izlere oranla daha iyi yanıt verecektir ama bu yağı eski yanık izleriniz için de kullanabilirsiniz. 10 damla portakal çiçeği esansı yağı ile 1 damla kuşburnu yağını karıştırıp günde iki kere yanık izinin üstüne sürün. Yeni yanık izleri biraz daha kısa sürede daha az görünür hale gelecektir ama eski yanık izleri için sonuç almak 3 ila 6 ayı bulabilir.


Avokado yağı;

Kuru ve yaşlı ciltlerde kullanımı uygundur. Cildin bebeksi ve canlı olmasını sağlar. Yaşlılık belirtilerini azaltır. Etkili ve hızlı şekilde ciltd e emilir bu sayede kuru cilt tipinde bakım için önemlidir. İçeriğinde A, D, E, B vitaminleri vardır. Ayrıca egzama için bitkisel tedavi olarak olumlu sonuçlar verir.


Kamelya yağı;

Japonya kökenli Kamelya çiçeğinin yaprak ve tohumlarından elde ediliyor. Çok çabuk emilen bu yağ, yağlı his vermeden ciltte pürüzsüz bir etki yaratıyor. İçeriğindeki antioksidan E vitamini ve Omega 3,Omega 6 ve Omega 9, yaşlandırıcı ve yıpratıcı serbest radikallerin oluşmasını engelliyor. Yüz bakımı ürünlerinde nem koruyucu, besleyici ve kırışıklıkların görünümünü azaltıcı özellikleri nedeniyle kullanılan değerli Kamelya yağı tüm ciltler için ideal.

Ürünlerin içerik listesinde Camellia Sinensis (Camellia) Oil olarak görebileceğiniz bu yağ, özellikle yaşlanmaya eğimli, olgun, hassas ve kuru ciltler için uygun.


Okaliptus Yağı;

Okaliptustan elde edilen bu esanslı yağ da yanık derinin enfeksiyon kapmasını engelleyici özelliklere sahip antiseptik ve mikrop kırıcı bileşenlere sahiptir. Doğal bir ağrı kesici olarak da ilk yardım kutunuzda mutlaka bulunması gereken bir yağdır.


Fındık yağı;

Fındık yağı cilt tarafından hızlıca emilebilen bir yağ türüdür. Sakinleştirici ve yumuşatıcı etkisi ile baş döndürücüdür. Her cilt tipine uygun hafif dokunuşlu bu yağ özellikle kuru ciltler için oldukça etkilidir.


Kayısı çekirdeği yağı;

Çok hafif dokunuşlu, çabuk emilen bu doğal yağ, ülkemizde sıkça kullanılan yurt dışında ise çok aranan değerli bir yağdır. Kayısı yağı, hem A vitamini hem de doğal yağ asidi oleik asit içeren bir yapıya sahiptir. Besleyici ve yumuşatıcı özellikleriyle tüm cilt tipleri tarafından kullanılabilir. Ürünlerin içerik listesinde Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil olarak görebilirsiniz.


Tamanu yağı;

Madagaskar kökenli Tamanu ağaçlarından elde edilen bu yağ, koyu ve yoğun yapılı olmasıyla yüksek nemlendirme özelliğine sahip. Cilt bakım ürünlerinin içerik listesinde Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil isimiyle görebileceğiniz bu yağ, cildi sakinleştirici ve ufak kesikleri tedavi edici özellikleriyle yüz yıllardır tropik adaların yerli halkı tarafından kullanılıyor.

Tamanu yağı kuru ciltleri nemlendirmek için çok uygun. Olgun ve hassas ciltler için de birebir.


Üzüm çekirdeği yağı;

Üzüm çekirdeği yağı oldukça hafif yapılı bir yağ türüdür. Üzüm çekirdeklerinin ezilme ile üretilen bu yağ içerisinde yüksek oranda antioksidanlar, fitobesleyci maddeler ve değerli bir yağ asidi olan linoleic asit bulundurur.

Çabucak emilebilen yapısı ile cilt üzerinde çok az bir yağ miktarı bırakır. Üzüm çekirdeği yağı, yaşlandırıcı serbest radikal zararına karşı antioksidan özelliği sağlamaktadır. Gözenekleri tıkayarak sivilce gibi cilt sorunlarına neden olabilen maddelere komodojenik denir. Üzüm çekirdeği yağının komodojenik oranı yok denelecek kadar azdır.


Jojoba yağı;

Yoğun dokulu fakat çabuk emilime sahip jojoba yağı cildin doğal yağ yapısına (sebum) benzeyen kompozisyonuyla nemlendirici cilt bakım ürünlerinde özellikle kullanılıyor.Kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıvı altın olarak tanımlanan jojoba yağının üretiminin az ama yararlı özellikleri nedeniyle talebinin yüksek olması, bu yağı oldukça değerli hale getiriyor. Yüksek oranda jojoba yağı içeren ürünlerin pahalı olmasının sebebi de budur.

Tek başına cilde uygulandığında ağır, yağlı veya yapışkan his vermiyor. Cildin sebum katmanına benzeyen yapısıyla, jojoba yağı uygulandığında doğal bir katman gibi cildi satenimsi pürüzsüz dokunuşla sarmalıyor. Gerekli yağ asitleri ve antioksidan E Vitamini içeren yapısıyla ışıltılı ve yumuşak bir görünüş sağlıyor.


Zeytinyağı;

Yüz yıllardır Akdeniz ve Ege’nin sıvı altını olan zeytin yağı, Romalılar döneminden bu yana cilt ve saç bakımında kullanılıyor. Nemlendirici ve antioksidan özellikleriyle cilt bakım ürünlerinde besleyici ve yumuşatıcı olarak tercih ediliyor. İçerik listesinde Olea Europaea (Olive) Fruit Oil olarak görebilirsiniz.




Bu Yazıyı Paylaşın

Sibel Mutlu

Lucie Leopard Surf Suit
Lucie Leopard Surf Suit
Anais & Margaux
655 TRY
Püsküllü Plaj Çantası
Püsküllü Plaj Çantası
Ayolis Design
300 TRY
Anette Burgundy Swimsuit
Anette Burgundy Swimsuit
Anais & Margaux
635 TRY
Püsküllü Plaj Çantası
Püsküllü Plaj Çantası
Ayolis Design
300 TRY
20/07/2019
MoMa- New York  Manhattan'ın merkezinde bulunan Museum of Modern Art veya MoMA, New York'un ...
20/07/2019
Yaz aylarının vazgeçilmez ve eforsuz parçalarından crop top'lar, 4 farklı stil birlikteliğiyle ...
19/07/2019
Üç yıllık aranın ardından geri dönecek İstanbul’un köklü müzik festivali One Love, 20 Temmuz’da ...

Tüm Yazılar Bitti :(