Büyük pencerelere yansıyan ağaç siluetleri. Arka planda tatlı ormanlar. Altında kristal berraklığında su. Lake House aynı anda hem çevreye uyum sağlamayı hem de öne çıkmayı başarıyor.

Küçük ailelere yönelik bu lüks tatil villası, Wafai Architecture tarafından başlangıçta ondan çekilmek zorunda kalan bir müşteri için yapılmış bir spekülasyondu. Bununla birlikte, tasarımcı o zamana kadar ona aşık olmuştu ve bu nefes kesici projeyi yaratmaya devam etti. “İnternette inceledikten sonra bölgeyi tek başıma ziyaret etmeye karar verdim" diye açıklıyorlar, "Ve doğası beni büyüledi: İnternette bulunan herhangi bir görüntüden çok daha iyi.”

Böylesine çarpıcı bir düzenlemeyle, onu vurgulamanın ve gerçek mimariye dahil etmenin bir yolunu bulmaları gerektiği açıktı. Aynı zamanda, bu dinamik yapının ona karşı çıkmasına izin veren bilinçli bir kontrast yaratarak onu dengelediler.

Nasıl yapılacağını göstermek için sizi sanal bir tura çıkaralım.


Doğayla iç içe

Açık renkli, alçı kaplı beton dış cephelerin cesur şekli, arkasındaki yeşil ormana karşı hemen göze çarpıyor. Ancak geniş cam cephe, gölün diğer tarafındaki ağaçları da yansıtarak doğayı bu lüks villanın ayrılmaz bir parçası yapıyor.

Duvarlarının dinamik çizgileri çatıyla birleştiğinde, gözü gerçek ormana doğru düzgün bir şekilde yönlendiriyorlar. Bu villanın çevresiyle olan bağı, kış aylarında, soluk beton duvarların karlı arka plana karıştığı kış aylarında daha da güçleniyor.

Kusursuz bir yansıma

Tasarımcımızın bu İsviçre doğal manzarasını benimsemenin bir başka yolu da Göl Evi'ni yansımasını en üst düzeye çıkaracak şekilde konumlandırmaktır. Tüm dış mimarisinin kendine özgü güzelliği, özellikle en açık günlerde, baş aşağı versiyonuyla vurgulanır ve kelimenin tam anlamıyla ikiye katlanır.

Gölün içine doğru çıkıntı yaptığı için bu düzen ön havuzu da doğal uzantısına dönüştürüyor. Göl Evi, sanki derinliğinden doğal olarak ortaya çıkmış gibi yüzeyinde yüzüyor gibi görünüyor ve şimdi vadinin geri kalanı gibi manzarayla bütünleşiyor.

Minimalist yaklaşım

Malzeme seçimi (özellikle beton), brütalist tasarımı karakterize eden büyüleyici bitmemiş hissi verir. Göl Evi'nin en uzun kenarlarında ek mimari unsurların bulunmaması, aynı zamanda öngörülemeyen şekillerine ve gerçek hatlarına da odaklanmayı sürdürüyor.


Bir ömür boyu bakış

Bu muhteşem bina bir taraftan bakıldığında penceresiz gibi görünüyorsa, kesinlikle cephesi ve çatısıyla bunu telafi ediyor.

Camın bolluğu, Göl Evi'ne bol miktarda doğal ışık girmesini sağlar ve bu su kütlesinin, çevresindeki yemyeşil ormanların ve gökyüzünün destansı bir görünümünü garanti eder.

Nazik bir dokunuş

Ön kapıdan girdiğinizde bile, Göl Evi'nin aynı brütalist ilhamı koruduğunu göreceksiniz: iç mekanları çeşitli dekoratif ve dekoratif özelliklerden ziyade daha büyük mimari unsurlara ve ham bir his üzerine odaklanıyor.

Aynı zamanda uyumlu tavanlarından en üst kattan bir şelale gibi inen merdivenlere kadar daha yumuşak hatlarıyla yumuşatıyor.

Büyüleyici bir rahatlık

Brutalist yapısı ve aşırı dekoratif öğelerin olmaması, hem mobilya parçaları hem de daha büyük öğeler (eğimli tavan veya köşeli çift ayraç ve çapraz çizgilerin akıllıca bir değişimini sergileyen zemin gibi) söz konusu olduğunda ahşabın stratejik kullanımıyla telafi edilir.

Tanıdık bir rahatlık duygusu uyandırmanın yanı sıra, bu malzeme ev ve onu çevreleyen orman arasındaki bağlantıyı daha da güçlendiriyor. Göl Evi, bulunduğu ortamın doğal ürünüyken, Türlersee Gölü'nü, ormanları ve suları arasındaki bu görkemli villa olmadan hayal etmek artık imkansız.



Bu Yazıyı Paylaşın

Tuğçe Köse

02/07/2022
Yaz bir kutlama zamanıdır, bu nedenle takviminizde bir son dakika partisinin ortaya çıkması olağandışı ...
01/07/2022
Eviniz ister büyük ister küçük olsun, çekmeceli küçük bir masa çeşitli şekillerde ve amaçlarla ...
30/06/2022
Yaz akşamlarında misafirlerinize havalı içecekler servis etmek ister misiniz? Öyleyse yaza özel ...

Tüm Yazılar Bitti :(